Lansarea proiectului „Alege Şcoala”

Viața parohiei Mai 14, 2015

În parohia noastră astăzi a fost o zi  cu emoţii şi licăr de speranţă. Pentru 15 dintre copiii din sat a început o perioadă plină de aşteptări şi planuri de viitor. Aceştia au venit la biserică alături de părinţii lor pentru a participa la lansarea proiectului educaţional „Alege Şcoala”.

Ţinta acestui proiect o reprezintă copiii cu risc de abandon şcolar şi cu situaţie socială dificilă. Aceştia vor fi antrenaţi în activităţi catehetice şi activităţi de tip after school, pentru a fi încurajaţi să continue studiile şi să formeze o legătură strânsă cu Biserica şi cu şcoala. Copiii vor fi îndrumaţi să se exprime liber, să acorde atenţie lecturii şi studiului individual, vor fi învăţaţi să socializeze şi să se joace frumos împreună. Toţi aceşti copii au probleme la învăţătură şi în familie, de aceea vor fi sprijiniţi să recupereze lacunele de ordin intelectual şi emoţional.

Cu ocazia lansării proiectului li s-au  explicat copiilor şi părinţilor acestora obiectivele urmărite precum şi avantajele de care vor beneficia cei implicaţi. După completarea documentelor, copiii au adresat întrebări şi  au plecat acasă cu nădejdea unor zile frumoase petrecute împreună.