Bunătatea – frumusețea sufletului

Viața parohiei Octombrie 11, 2014

Veniți doar pentru o zi în comuna Săvinești, membrii Asociației Katholische Kirchengemeinde St. Hubertus Susterseel din Germania, după ce au vizitat Centrul de servicii sociale ”Samariteanul Milostiv” și Centrul social – educativ ”Popasul Iubirii Milostive”, din Săvinești, au dorit să vadă și copiii de la Grădinița D-va Vale și Centrul pentru persoane vârstnice din Roznov, instituții care colaborează cu parohia ”Sf. Voievozi” și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, și care beneficiază de ajutoarele umanitare trimise de asociația din Germania.

Galerie Foto

Membrii delegației, Leni Beyers, reprezentata Cercului Misionar ”Europa de Est” din Süsterseel, Jens Ruber, Lina Reuber, Leon Reuber, Leo Mertens, Jakob Latour, Peter Schmitz și Helga Titz, fiind însoțiți de domnul Dan Matzner, președintele Forumului Democrat German din Piatra Neamț, de doamna profesoară Elena Oboroceanu, secretarul Forumului și de domnul profesor Ovidiu Albert, membru al Forumului, împreună cu părintele Petru Munteanu și câțiva voluntari, au oferit copiilor de la grădiniță o surpriză.

Ce bucurie poate fi mai mare decât cea de a dărui!? Prichindeii au primit jucării, rechizite școlare și dulciuri și i-au răsplătit pe musafiri cu un mic program artistic, interpretând câteva cântecele.

După cinci ani de colaborare cu asociația din Germania, doamna Elena Oboroceanu a menționat că: ”Fac constant exerciții de admirație față de acești oameni. Mă străduiesc să fac ceea ce fac ei, să ajute aproapele. Sunt un exemplu pentru mine”.

Delegația din Germania i-a vizitat și pe cei aflați în Centrul pentru persoane vârstnice din Roznov, cărora le-au oferit un cuvânt de încurajare.

”Suntem binecuvântați! Încetați să vă mai plângeți, să nu mai pierdeți timpul, avem lucruri importante de făcut, împreună putem schimba lumea.” (Părintele Arsenie Boca)

Brîndușa Dediu